קלפי תיקון עולם
קלפי 'תיקון עולם' נספח למערך שיעור 2- 'אל תסתכל בקנקן'
קלפי תיקון עולם פותחו על ידי עמותת עדי במסגרת תכנית תיקון עולם, ששמה לה למטרה לשנות את היחס בחברה כלפי אנשים עם מוגבלויות. הקלפים נועדו להפנות את אור הזרקור אל הטוב שבאדם באשר הוא אדם, ולהדגיש את המשותף לכולנו – האיכויות הפנימיות שהופכות כל אחד ואחת מאיתנו למיוחדים. הקלפים מזמינים את המשתתפים לשנות נקודת מבט – לעבור משיפוטיות (של האחר ושל העצמי) אל קבלה, להתחבר אל המהות של האדם ולא אל התוויות שמדביקים לו.
בבסיס הקלפים עומדת השקפה שכולנו שווים. לכל אחד מאיתנו יש היבטים שבהם הוא חזק יותר והיבטים שבהם הוא מאותגר. המילה מוגבלות משקפת למעשה דבר שהאדם היה רוצה להשיג ואינו יכול – ובכנות, למי מאיתנו אין לפחות דבר אחד כזה?
חלקנו חונכנו להיות ביקורתיים ושיפוטיים, להשוות את עצמנו לאחרים ולהרגיש נעלים או נחותים. יש כאלה שמסתירים את ה"מוגבלות" שלהם כי הם מתביישים. יש אחרים שמעבירים חיים שלמים בהלקאה עצמית, בגלל שהם לא מה שהם חושבים שהם היו רוצים להיות. האמת היא, שלכולנו יהיה קל יותר אם נקבל את עצמנו ואחד את השני ונראה את האיכויות שבכל אדם.
הערכה מכילה 36 קלפים בכל קלף מופיעה תמונה ומילה. אפשר לעבוד עם הקלפים בקבוצות, בזוגות ובאופן עצמאי. כדאי שמספר הקלפים יעדי על כמות המשתתפים. ניתן לשלב כמה עותקים של אותו הקלף.
להדפסה:
הסבר על קלפי 'תיקון עולם' + קלפים מעוצבים לפעילות כיתה
קלפים מעוצבים לפעילות כיתה- pdf
קלפי 'תיקון עולם' בגרסת תמונה- jpg (מופיעים מטה)
