תלמידים משלבים-מטיילים יחד עם תלמידים עם צרכים מיוחדים: תלמידי שכבה ח' מבית ספר ספיר- ירוחם, הקדישו השנה יום אחד ב'טיול השנתי' לטובת פעילות מעשית לשילוב אנשים עם צרכים מיוחדים בטיול שטח
בטיול המיוחד השתתפו תלמידי בית ספר לחינוך מיוחד 'הרים'- גבעת עדה, תלמידי בית ספר 'נווה אתגר'- להבות חביבה ומקבלי שירות ממרכז התעסוקה במרכז למשפחה של עמותת 'אלווין ישראל'. הטיול לווה על ידי מדריכי שטח מ'עמותת לטם' שהעבירו הדרכה מוקדמת, הוראות לצעידה נכונה, שיטות להנגשת הדרך. במהלך הטיול הוקמו תחנות משימה שהוסיפו לתלמידים פעילויות אתגר חווייתיות ויצרו חיבור בין תלמידי ביה"ס ספיר, ביה"ס הרים ומקבלי שירות במרכז התעסוקה- עמותת אלווין.
במהלך הטיול הוצפו אתגרים איתם מתמודדים אנשים עם צרכים מיוחדים, כך התלמידים למדו את כיצד נראה אורח חיים של אדם שמתמודד מול אתגרים מורכבים, כך, בנוסף לטיול שנתי מהנה, התלמידים קיבלו שיעור חינוכי חשוב עם ערך מוסף לחיים
אלישבע- מדריכוה מטעם עמותת לטם, סיכמה את תחושותיה מחוויית הטיול המשותפת: "מהפעילות הראשונה התלמידים נחלקו לצוותי משימה ואחריות, בחלוקה עם צוות עם בי"ס הרים. עם הרבה אהבה, שמחה ושיתוף פעולה התלמידים חיפשו אתגרים לאורך המסלול, השלימו את משימת לוחות הבינגו ושאר המטלות. הם היו פשוט מקסימים". מדריכה נוספת הודתה לתלמידים על שיתוף הפעולה ותחושת השליחות ולצוות החינוכי
המסע המיוחד יצא לדרך ביוזמת נורית סוויד רכזת תיקון עולם בבי"ס ספיר- ירוחם ויוסי ראופר- רכז של"ח בביה"ס, וכמובן בזכות התלמידים המדהימים שנרתמו למשימות בהתרגשות וברגישות, בזכותם הילדים חייכו ונהנו ללא הפסקה.
התלמידים עצמם סיכמו את הטיול: "מסתבר שכל מה שצריך כדי שאירוע בו משלבים ילדים עם מוגבלות וילדים המשתתפים במיזם 'תיקון עולם' יצליח- זאת אהבה"