רוגוזין תל אביב: ימי שישי של מעורבות חברתית

במסגרת ימי שישי של מעורבות חברתית- הצטרפנו היום לכ 90 תלמידי קמפוס 'רוגוזין-תל אביב', לצפייה בהצגה "פרחים מיוחדים" של תיאטרון פלייגו במסגרת תכנית 'תיקון עולם של עמותת עדי.

 

בשיחה מקדימה, מנהל קמפוס 'רוגוזין' אלי נחמה הציג לתלמידים תכנית ייחודית: "ימי שישי של מעורבות חברתית" ויישום תכנית 'תיקון עולם' באמצעות חונכות וליווי של תלמידי שכבה י' לתלמידי כיתות ו'.

 

החודש הקרוב יוקדש כולו לנושא 'אנשים עם צרכים מיוחדים'. התלמידים ייפגשו עם אישים בולטים בחברה הישראלית, המובילים שינוי לשילוב אנשים עם מוגבלות בכל תחום.

 

נחמה הסביר לתלמידים מדוע חובה להוביל לשינוי שיח ויחס כלפי אנשים עם צרכים מיוחדים, בעזרת המחשה מפעילות בתוך בית הספר: "בשנה שעברה עבדה בבית הספר מורה לקוית ראייה. במקומות אחרים חששו לשבץ אותה בתפקיד מורה, אנחנו הסכמנו בשמחה. בעקבות הניסיון המוצלח- המורה שירלי מצאה מקום עבודה קרוב לבית".

 

"במהלך השנה המורה שירלי לימדה אותנו שכשרוצים משהו אפשר להתגבר על כל אתגר ולהצליח. למדנו שיעור ארוך ומשמעותי, איך ללטף כלבת נחיה, מה מותר לעשות עם הכלבה ומה אסור. התרגשתי בכל פעם מחדש כשראיתי ששירלי צעדה במסדרון- התלמידים ידעו לכבד ולפנות את הדרך, ללוות אותה, לעזור ולכוון אותה".

 

"כשניהלתי את בית הספר א.ד גורדון שילבנו תלמידים לקויי ראייה, הובלנו יחד חוג צילום וסדנת שזירת פרחים. פעולות שמצריכות להשתמש בחוש הראייה, מישוש וכמובן עזרה בזיהוי צבע, צורה וגודל הפרחים. למדנו קצת מה התחושה של אדם עם מוגבלות ומה אנחנו יכולים לתרום ולעזור".

 

את השיחה סיים בתקווה: "אני בטוח שנהיה חברה יותר טובה, אנשים יותר טובים, בזכות השינוי, לא רק מהשפה ולחוץ. אני זוכר כשהייתי ילד היו מצביעים על אנשים עם מוגבלות, קראו להם בכינויי גנאי, בשנים האחרונות זה משתנה אבל יש עוד הרבה עבודה".

 

בסיום ההצגה תלמידי  שכבה י' התכנסו לדיון ושיח עם שחקני 'תאטרון פלייגו'. בשיחה התעניינו בדמויות שיוצגו במהלך ההצגה והעלו חוויות ממפגשים עם אדם עם מוגבלות.

 

לואיס: "הבנתי מההצגה שיש בעייתיות בהתנהלות של העולם שאנחנו  חיים בו, עצוב שכך נראה היחס לאנשים עם צרכים מיוחדים. זה עצוב. אני לא חושב שילד כמוני עם מוגבלות הוא שונה ממני, יש לו קצת קושי".

 

ג'אן: "העובדה שהשחקנים לא חיים עם מוגבלות גרם לנו לצחוק, אם היינו נפגשים עם אדם עם צרכים מיוחדים היינו עוזרים, לא צוחקים".

 

התלמידים מצידם התעניינו בדמויות ששחקני 'פלייגו' מגלמים: האם הדמויות שייצגו מוכרות להם מצד קרובי משפחה החיים עם מוגבלות, האם יש הרגשה שונה בהצגה שמגלמת אדם עם מוגבלות.

 

השחקן ניר בקלס סיפר לתלמידים "לאורך השנה עברנו תהליך  חינוכי משמעותי.. הלכנו למרכזי עדי בהם חיים אנשים מוגבלות כדי לראות וללמוד, בהתחלה קיבלנו שוק, יש כאלה שלא רוצים לראות ילדים ואנשים שנמצאים במצב שצריך לעזו'ר להם כמעט בכל פעולה, הם בני אדם, צריך לטפל ולעזור להם כל החיים".

 

איך הסביבה שלכם הייתה מגיבה לילד עם צרכים מיוחדים?
"היינו מרגישים רחמים גדולים, כאילו עולמינו נחרב, חלק היו עוזרים אבל היינו מרגישים קושי שאנחנו צריכים לבקש עזרה מאחרים".

 

תודה מיוחדת לרכז 'מעורבות חברתית' יעקב קופיץ על הובלת תהליך משמעותי לטובת תיקון עולם בקרב בני הנוער.

פוסטים אחרונים

חפש