שיח פתוח וסרט: במסגרת תכנית "תיקון עולם" שכבה ט מחטיבת ביניים 'יאנוח גת' זכו להשתתף בפעילויות משמעותיות לתהליך החינוכי שיעברו במהלך השנה למען שינוי יחס בני נוער כלפי אנשים עם מוגבלות והגברת מעורבות חברתית.
במפגש במהלך יום הלימודים, כ- 90 תלמידים וצוות המורים והמורות דנו בשאלות מעמיקות הנוגעים לאורח חייהם של אנשים החיים עם מוגבלות, כמו: באילו ערכים הייתם מתבלים את החברה הישראלית? איך לדעתך ניתן להסיר את חומות הבושה ורתיעה כלפי אנשים עם מוגבלות. בשלב שני- התלמידים צפו בסרט התיעודי "אח שלי גיבור" שמתאר טיול בהשתתפות צעירים ישראלים החיים עם תסמונת דאון, יחד עם אליהם שיוצאים לטראקים ולטיולי שטח בצפון הודו.
המסע המאתגר חושף מערכות יחסים מורכבת ששוררות בין האחים, הסיפור האנושי שמשתקף בסרט- ממחיש קשיים ורגעי קסם וההשלכות על התא המשפחתי, כאלה שמוכרים לבני משפחות של אדם החי עם תסמונת דאון.
בסיום המפגש מנהלת תכנית 'תיקון עולם' בתאל קטורזה כהן ביקשה מהתלמידים לסכם במשפט קצר תובנות וחוויות בעקבות השיח המשותף וצפייה בסרט 'אח שלי גיבור. אחד התלמידים סיכם: "הסרט נתן לנו זווית אחרת לחיים".
רכזת תכנית "תיקון עולם" נסרין זיאדה סיכמה את המפגש הערכי: "אין לי מילים אלא להודות לכם: מחנכים ותלמידים, על שיתוף הפעולה המדהים שהיה היום. מעריכה ומוקירה את ההבנה שלכם וההכרה בנושא משמעותי וחשוב לחברה הישראלית. תודה להנהלת בית הספר על הגמישות במערכת השיעורים, על ההבנה שנושא כזה חייב להיות בראש העדיפויות החינוכית ועל שיתוף הפעולה".
במאי הסרט יונתן ניר סיכם את המפגש: אני לא יודע למה כל כך התרגשתי היום בהקרנה לתלמידי שכבה ט׳ בחטיבת הביניים ביאנוח-ג׳ת. אולי בגלל הכנסת האורחים הדרוזית הנהדרת ותחושת הבית שחשתי מהרגע הראשון, אולי בגלל הדיון המרתק והשאלות החכמות של התלמידים ואולי בגלל החולצות אותן לבשו התלמידים והמורים – חולצות שעליהן היה כתוב ״כולנו שווים״ בעברית וערבית, היה בהן עבורי היום איזה כפל משמעות".
תודה מיוחדת למפיקת הסרט אלמוג גורביץ' ולתכנית ״תיקון עולם״ על שיתוף פעולה מתמשך ופורה ונסיים במילים היפות כל כך שאמרה התלמידה מרלן פיאד בסיום המפגש: "למדתי מצפייה מהסרט הזה שאני אתן אהבה לכל העולם, ולהיות יותר סבלנית מכל מה שיהיה קשה לי".